Okosóra tesztek

Hírek, tesztek, ajánlók és minden, ami okosóra

Mire jó egy SIM kártyás okosóra?

2021. december 05. 01:05 - tabletfan

A legtöbb okosóra csak okostelefonnal együtt használható valamire, akadnak azonban olyan viselhető kütyük, amelyekbe SIM kártya foglalat is került, így önállóan is lehet velük telefonálni és SMS-ezni.

okosora-telefon.JPG

A SIM kártyás okosórákkal tehát tulajdonképpen kiválthatunk egy telefont. A legtöbb ilyen eszközzel lehet hívásokat indítani/fogadni, SMS-ezni, sőt, kezelik a telefonkönyvünket és hívásnaplót vezetnek.

Telefon a karodon

Ezek az eszközök tehát mini mobiltelefonok, amiket a karunkon hordhatunk. Van rajtuk hangszóró és mikrofon (ezek fontosak a hívások lebonyolításához), de akár Bluetooth headsettel is használhatók, és akkor nem kell az óránkba beszélni (ez azért elég furán mutat, valljuk be).

g8-okosora-sim.jpg

Egy ilyen óra jól jöhet például kirándulásnál, sportolásnál, vagy bármilyen esetben, amikor nem akarjuk magunkkal cipelni a mobilunkat. Csak áttesszük a SIM kártyát az okosórába, felvesszük, és szabadon mehetünk bármerre, folyamatosan elérhetőek leszünk, és mi is bárkit elérünk.

Ez is érdekelhet:

Jók másra is?

Az ilyen okosórák többsége persze SIM kártya nélkül is használható, mint bármelyik másik "hagyományos" okosóra. Össze tudjuk őket kapcsolni okostelefonnal Bluetooth-on keresztül, és kijelzik például a mobil értesítéseit, valamint kihangosításra is használhatók.

Ennél persze általában jóval több mindenre is jó egy okosóra, de ez már típustól függ. Némelyik készülék a fitnesz funkciókra van kihegyezve, ezek jól jöhetnek a sportos életmódot élők számára, de vannak egyszerűbb, konzervatívabb darabok is.

Árak

Érdekes módon egy SIM kártyás okosóra nem feltétlenül kerül többe, mint egy normál társa. Már 15 ezer Ft-tól vannak ilyen órák Magyarországon, és ezek is elég jól használhatók. Persze, ha kicsit többet szánunk rá, akkor 20-40 ezer Ft között már kifejezetten jókat ki lehet fogni. Itt találsz egy friss összeállítást az olcsóbb típusokról.

gear-s.jpg

Aztán van a másik véglet, mind például a Samsung Gear S, amiért nagyjából 100 000 Ft-ot kell kiperkálnunk. Ez már egy jelentős összeg, amiért ívelt Super AMOLED kijelzőt és okostelefon funkciókat kapsz.

Te mit gondolsz, van értelme egy okosórával telefonálni?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okosora-tesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr5011650256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mórocz Márk Gyula 2016.08.31. 15:26:22

Egy bluetooth headsettel eltudnám képzelni.

Bálint Benis 2017.07.09. 16:17:51

Egy kerdesem lenne.van e olyan okosora amelyikhez nem kell telefon es kepes a telefonalason kivul fecebook es mesenger hasznalatara. (Telefontol függetlenül)

tigrisss 2017.09.02. 21:54:43

Hát nekem van egy kingwear kw 88 -am és nem tudok vele telefonálni, nem látja jól a simet, észleli de csak ennyi.

Csuri Barabás Burzán 2018.11.15. 04:51:03

hogy lehet bele sim kártyát rakni

tabletfan 2018.11.28. 17:36:07

@Csuri Barabás Burzán: Általában le kell venni a hátlapot, és ott lesz a helye. De nem minden okosórába lehet tenni.

Csuri Barabás Burzán 2018.11.30. 12:04:28

@tabletfan: köszönöm sikerült csak nem fotóz azt nem tudom beálítani többi megy köszi
süti beállítások módosítása