Okosóra tesztek

Hírek, tesztek, ajánlók és minden, ami okosóra

Smartic Q7 okosóra bemutató

2021. október 01. 12:08 - tabletfan

Manapság ha az ember prémium kivitelő, funkciókkal gazdagon megpakolt okosórát szeretne venni, nem feltétlenül kell vagyonokat költenie. A Smartic Q7 okosóra a modern trendeknek megfelelő, ám kerek kialakítása miatt mégis a hagyományos időmérő eszközökhöz hasonló formatervet, egy rakás hasznos funkciót, valamint magyar nyelvű menüt kínál. Tekintsük át a részleteket!

smartic-q7-02.jpg

A készülék külső kerete fémből készült, ez nem csupán jól néz ki, de sokban növeli az óra strapabírását, amely ráadásul az elemekkel szemben sem védtelen, ugyanis az IP67 minősítésnek megfelelő por- és vízállósággal bír. A Smartic Q7 méreteit tekintve 48 x 45 x 13,5 mm-es, az óra teljes hossza szíjjal 260 mm. A megjelenítő 1,28 colos, kerek kialakítású, tehát inkább a hagyományos karórákhoz hasonló, a felbontás pedig 240 x 240 pixel, amit tűéles megjelenítést jelent ezen az IPS LCD panelen. Természetesen ez egy érintőkijelző, ezzel tudjuk irányítani az órát, amelyre egyébként hétféle beállítható óradizájn is elérhető.

smartic-q7-03.jpg

A Smartic Q7 legfontosabb hardveres összetevője a belsejében szolgálatot teljesítő MediaTek MTK2502D chipset, amelyet egy Bluetooth 4.0 modem egészít ki. Az okosóra Android és iOS operációs rendszereket futtató készülékekkel egyaránt kompatibilis, és miután megtörtént a párosítás, elérhetővé válik számunkra egy rakás hasznos funkció. Jelzéseket fogunk kapni minden fontosabb történésről, bejövő hívások és értesítések, szöveges üzenetek - nem maradunk le semmiről. A Smartic Q7 ugyan nem fogad hálózati kártyákat, viszont a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően telefonálhatunk vele Bluetooth kapcsolaton keresztül.
Akárcsak a legtöbb hasonló okosóra, ez is képes vezérelni a párosított telefon zenelejátszóját és kameráját is. Még valami: az óra menüje magyar nyelven is használható.

smartic-q7-okosora.jpg

Ha a mozgás a mindened, a Smartic Q7 segít majd kihozni maximumot abból, amit éppen csinálsz. A készülék rendelkezik pulzusmérés, lépésszámlálás, mozgásemlékeztető opciókkal, illetve többféle sport üzemmódot is felkínál jövendőbeli tulajdonosa számára. A megszokott klasszikus lehetőségek, mint a naptár, vagy a stopper ugyanúgy rendelkezésre állnak.

Fotók az óráról:

smartic-q7-fotok.jpg

A Smartic Q7 csinos burkolata egy 300 mAh kapacitású, házilag nem eltávolítható lítium-ion akkumulátort rejt, amely egyetlen feltöltéssel képes biztosítani az akár 3-7 napos üzemidőt, normál használat mellett. A készülék töltése a szokott módon, egy mágneses csatlakozóval felvértezett USB kábellel történik.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okosora-tesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016705836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.10.03. 09:02:16

Soha nem értettem, mi a fenéért csinálnak kör számlapos okosórákat. A kör alakú számlap egy technikai korlátja volt a mechanikus óráknak, fehúzható fogaskerekes mechanikával nem nagyon lehet - vagy csak nagyon macerásan - nem kör alakút csinálni. De ha a kijelzõd egy LCD vagy egy OLED panel, a kör alakú számlapnak a világon semmi értelme, kb. olyasmi mint az elektromos autóra a mûanyag kipufogót imitáló "optikai tuning".

A másik vicces dolog a BT 4.0.

matyas.kiraly 2021.10.03. 10:34:30

Reklámot olvastak. Sikerült lemásolnod a linkelt specifikáció felét egy blogpostra. Semmit nem tudtunk meg az óráról. Azonkívül fele ennyiért lehet olyan órát venni, ami ugyanezt tudja. Semmiféle tényleges teszt, személyes tapasztalat nincs a postban. Az se biztos, hogy volt ilyen óra a kezedben egyáltalán.

Faby 2021.10.03. 13:49:54

@midnight coder:
A dizájn (kerek vs négyszög vs akármi más) szubjektív, igazad van, manapság már mindegy lenne. (Én pl a kerek hagyományos órákat kedvelem)
De a BT 4.0 már valóban vállalhatatlan, ahogy a 3-7 napos üzemidő se egy világbajnok.
süti beállítások módosítása