Okosóra tesztek

Hírek, tesztek, ajánlók és minden, ami okosóra

Legjobb olcsó okosórák magyar menüvel

2020. október 26. 12:04 - tabletfan

Rengetegféle olcsó okosóra található meg a hazai webáruházak kínálatában, de igen nehéz ezek között olyanokat találni, amiknek magyar nyelvű a menüje. Márpedig ez sok felhasználó számára nagyon fontos, hiszen nem mindenki tud olyan szinten angolul, hogy gond nélkül tudjon kezelni egy honosítás nélküli kütyüt.

g4-smart-okosora-olcso-magyar-menus-header.JPG

 

Miért van ilyen kevés olcsó magyar menüs okosóra?

Ez egy nagyon érdekes kérdés, és több magyarázat is van rá. Hazánk egy relatíve kis ország, így az okosóra-gyártók többsége nem foglalkozik azzal, hogy a mi nyelvünk is elérhető legyen. A legtöbb okosóra angol menüs, de némelyikben vannak további opciók ismertebb nyelvekkel (német, francia, spanyol, orosz, lengyel, stb.), a magyar vásárlóközönség pedig nem olyan nagy, hogy megérje foglalkozni velünk.

A hazai forgalmazók persze megoldhatnák a dolgot, de a legtöbb okosóra zárt rendszerű, így nem olyan könnyű magyar menüt tenni rájuk. Maga a fordítás nem lenne olyan bonyolult, de technikai akadályai vannak a honosításnak a legtöbb esetben. Szerencsére vannak azért olyan termékek, amelyek ezek ellenére tudnak magyarul, most mutatunk is néhány bevált típust.

Elöljáróban még annyit érdemes megjegyezni, hogy sok olcsó okosórát hirdetnek magyar menüvel, de ezek többsége nagyon gyenge, hiányos fordítást használ, mintha Google-fordítóval lettek volna magyarítva. A cikkben azonban csak olyan típusokat fogunk mutatni, amelyek gondosan lefordított, valódi magyar nyelvű rendszerrel érkeznek!

G4 Smart okosóra (SIM kártyás)

A G4 Smart már 30 ezer Ft alatt megvásárolható, annak ellenére, hogy egy nagy tudású okosóráról van szó, ami akár egy telefont is képes kiváltani. Igen, jól olvastad. Tehetsz bele SIM kártyát, és ilyenkor önállóan lehet vele hívásokat indítani és fogadni, illetve az SMS-eket is kezeli. Nem kell magaddal vinned a mobilod, hogy elérhető maradj!

magyar-menus-olcso-okosora-header.JPG

Persze SIM nélkül is működik a G4 Smart, mint egy "hagyományos" okosóra, vagyis telefonnal összekapcsolva egy sor funkcióra nyílik lehetőség. Ki tudja hangosítani a hívásokat Bluetooth-on keresztül, és kijelzi a mobil értesítéseit, így elég csak a csuklódra ránézni, azonnal láthatod, hogy mi történt. És ez még messze nem minden, íme a további jellemzők:

  • Minőségi, teljes kör alakú színes IPS érintőkijelző
  • Cserélhető szilikon szíj + ajándék második szíj
  • Multimédiás funkciók: képnéző, zenelejátszó, diktafon és beépített fájlkezelő
  • Az órával vezérelheted a telefonod zenelejátszóját is (léptetés, hangerő, megállítás/indítás).
  • Beépített kamera az órában, és a telefonod kameráját is elsütheted vele távolról!
  • Egyéb funkciók: ébresztő, számológép, naptár, mozgásemlékeztető, lépésszámláló, stb.

A G4 Smart okosóra bármilyen Android telefonnal működik (iPhone-okkal sajnos nem), az ára pedig meglehetősen kedvező, már 30 ezer Ft alatt beszerezhető ingyenes és gyors szállítással. 1-2 munkanap alatt megkapod, és 1 év teljes körű magyarországi garancia jár hozzá. További részletek, aktuális ár és megrendelés az alábbi linken:

 

G4 Pro okosóra (SIM kártyás)

A G4 Pro sok mindenben hasonlít az előbb említett G4 Smart-ra, megegyezik a kijelző, és ez is SIM kártyás, vagyis használható önállóan hívások indítására és fogadására. Néhány multimédiás funkció itt kimaradt (kamera, képnéző, zenelejátszó), cserébe viszont kapunk más extrákat.

g4-pro-olcso-magyar-okosora-02.jpg

A G4 Pro nagy előnye, hogy van benne pulzusmérő és stopper, ráadásul már nem csak Android telefonokkal, hanem iPhone-okkal is kompatibilis. Kijelzi tehát a hívásokat és az értesítéseket, és a kihangosítás is működik vele. Ezek mellett van 3-féle választható üzemmód (Telefon mód, Okoskarkötő mód és Óra mód), attól függően, hogy éppen mennyire van szükségünk az okos funkciókra.

További funkciók

  • Minőségi, teljes kör alakú színes IPS érintőkijelző
  • Cserélhető szilikon szíj + ajándék második szíj
  • Figyeli az aktivitásod, számolja például a megtett lépéseket, az elégetett kalóriákat, és még a pulzusod is méri
  • Vezérelheted vele a mobilod zenelejátszóját és kameráját.
  • Egyebek: telefonkönyv, hívásnapló, üzenetek, ébresztő, számológép, stopper, stb.

 

A G4 Pro okosóra egy bevált, minőségi termék, az ára 35 ezer Ft környékén alakul ingyenes szállítással. Egy munkanapon belül feladják, tehát villámgyorsan megkapod, és itt is jár az egy év teljes körű magyarországi garancia és támogatás. Kérhető fém szíjjal is, de ez feláras. További részletek, aktuális ár és megrendelés az alábbi linken:

 

Fuse Neo okosóra (vízálló)

A Fuse Neo már egy kicsit más jellegű okosóra, ez is kör alakú, de fém házat kapott, és a SIM kártya foglalatról le kell mondani, cserébe viszont vízálló lett a készülék.

fuse-neo-olcso-magyar-okosora-05.jpg

Ez a típus is működik Android telefonokkal és iPhone-okkal is, vagyis kijelzi az értesítéseket (üzenetek, emailek, stb.), illetve kihangosításra is használható, vagyis lehet rajta keresztül telefonhívásokat indítani és fogadni (de csak Bluetooth-on keresztül, amikor össze van kapcsolva egy mobillal).

További jellemzők és funkciók

  • Könnyű, vékony, fémházas kivitel
  • IP68-as vízálló minősítés
  • 1,3 colos, teljesen kerek, színes érintőkijelző
  • Cserélhető szíj + ajándék prémium második szíj
  • Egyszerű töltés mágneses töltőcsatlakozóval
  • Méri a napi aktivitásod, számolja a lépéseket, és futás mód is van benne.
  • A pulzusodat is méri az okosóra.
  • Mozgásemlékeztető, hogy rendszeresen mozogj, és fit maradj.
  • Vezérelheted vele a telefonod zenelejátszóját, valamint a kameráját is.
  • Egyebek: telefonkönyv, hívásnaplók, ébresztő, számológép, naptár, stopper, stb.

fuse-neo-olcso-magyar-okosora-04.jpg

A Fuse Neo okosóra is megvásárolható 40 ezer Ft alatt, ha ki tudjuk fogni akcióban, tehát valamennyire talán még ez is belefér az "olcsó" kategóriába, persze ez eléggé relatív, hogy kinek mi az olcsó és a drága. Ár/érték arányban mindenesetre kiváló magyar nyelvű okosóra ez is, és teljesen ingyen kiszállítják, 1-2 munkanap alatt meg is kapod. Jár hozzá ajándékba egy választható, komolyabb extra szíj 8 ezer Ft értékben, és természetesen itt is él az 1 év magyarországi garancia. További részletek, aktuális ár és megrendelés az alábbi linken:

 

Neked mennyire fontos a magyar menü egy okosóra esetében? Elvárod egy olcsóbb típustól is, vagy elég, ha a drágább modellekben benne van?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okosora-tesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016257804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása